Lleó marí de Califòrnia

Zalophus californianus

Els lleons marins es distingeixen de les foques per presentar un petit pavelló auditiu extern i per la capacitat de doblegar les extremitats posteriors per sota del cos per desplaçar-se per terra.

Es reprodueixen a les costes, on neix l’única cria després d’uns onze mesos de gestació. Pocs dies després del part es produeixen les còpules. En aquesta època, el mascle defensa un territori on intenta reunir el màxim nombre de femelles.

Breeding program

ESB_Zoo_Captura

Hàbitat Natural

Costa del Pacífic del Canadà, els Estats Units i Mèxic.

Lleó marí de Califòrnia - Zoo barcelona
  • Distribució / Resident
  • Reproductor
  • Hivernant
  • Subespècies

Grau de risc

  • Extinta
  • Extinta en estat salvatge
  • En perill crític
  • En perill
  • Vulnerable
  • Gairebé amenaçat
  • Preocupació menor
  • Dades insuficients
  • No avaluada
Preocupació menor

Taxonomia

Classe
Mammalia
Ordre
Carnívora
Família
Otariidae

Característiques físiques

150-390 kg
Birth Weight: 6-9 kg
200-240 cm
fins a 30 anys en captivitat

Biologia

Habitat
Mar
Vida social
Gregària
Alimentació
Piscívora

Reproduction

Gestació
310-340 dies
Dies
Cria
1

Descobreix com són

Biologia

Descripció

Els lleons marins, també anomenats otaris, es distingeixen de les foques per presentar un petit pavelló auditiu extern i per la capacitat de doblegar les extremitats posteriors per sota del cos per desplaçar-se per terra.

L'espècie que es pot contemplar al Parc Zoològic de Barcelona, el lleó marí de Califòrnia, pot arribar a mesurar fins a 2 metres de llargària i a pesar més de 300 kg en el cas dels mascles. Les femelles no passen gaire del metre de llarg i dels 100 kg de pes.

Hàbitat

Estuaris, badies i costes.

Alimentació

S'alimenta bàsicament de peixos, pops i calamars.

Reproducció

Una vegada a l'any neix a la costa una única cria, després d'una gestació d'uns 360 dies, i pocs dies després es produeixen les còpules. En aquesta època cada mascle defensa un territori en el qual intenta reunir un harem de femelles.

Conducta

De costums gregaris, viuen formant grups nombrosos que descansen en platges de sorra o de pedres. Y no acostumen a allunyar-se massa de la costa quan surten a pescar. Els mascles són territorials i defensen harems que poden estar formats per desenes de femelles. Els principals depredadors són les orques i els taurons blancs.

Estatus i programes de conservació

Les poblacions de moltes zones del continent americà són força abundants, fins i tot arriben a entrar i a viure a l’interior d’alguns ports. Fins fa poc, les poblacions de les illes Galápagos i de les illes del mar del Japó es consideraven subespècie del lleó marí de Califòrnia, però en la actualitat es consideren espècies separades: Zalophus japonicus (lleó marí del Japó), que està considerat extint en l’actualitat, i Zalophus wollebaeki (lleó marí de les Galápagos), que es troba amenaçat.